NyheterOkategoriserade

Vattenlekar – ett populärt inslag i barnens sommarlov i Torpsbruk

Ett par veckor in på sommarlovet träffar vi Elin Pedersen som tillsammans med flera feriearbetare driver ”Sommarkul i Torpsbruk” en del av sommarlovssatsningen Alvesta kommun för barn i åldrarna 6-15 år.

Såpafotboll, datten, hela havet stormar och många fler lekar har genomförts under de första veckorna på sommarlovet i Torpsbruk. Vid fotbollsplanen i Torpsbruk har barn i olika åldrar testat på flera av dessa aktiviteter.

Bland de mest populära lekarna har de lekarna som involverat vatten varit det som barnen tyckt ha varit det roligaste.

”Barnen är nyfikna, och de tycker det är spännande att se hur vattnet rör sig på olika sätt. Samtidigt svalkar man sig lite när det är så varmt.” – säger Elin Pedersen &  Albana Haxhija, fritidsledare.

Fabian Hallengren som är en av sex feriearbetare som fått jobb genom kommun på torpsbruk har fått vara med och planera och genomföra lekar. Förra året arbetade han på en förskola där han trivdes, vilket han såg möjligheten i att söka arbete med barn i år igen.

”Det är lärorikt för både mig, men även för barnen. Varje dag är sig olik och man får öva på att vara pedagogisk när man förklarar regler och annat i lekarna. – Säger Fabian Hallengren, 16 år.  

Det har varit runt 20-25 barn varje dag hittills. De dagar det varit lite sämre väder finns möjligheten att vara inomhus och pyssla istället.

”Det har varit jättebra i år, roligt och omväxlande. Man har även varit blöt ett antal gånger när vi haft vattenlekarna. Jag ser fram emot lite semester nu, men även nästa omgång av sommarkul i Torpsbruk som startar vecka 31”  – Säger Elin Pedersen.

Kontaktinformation:

Elin Pedersen, Fritidsledare, Ung i Alvesta kommun.
076-697 66 36
elin.pedersen@alvesta.se

Sadde Klimenta, Fritidsledare, tf samordnare sommarlovsaktiviteter, Ung i Alvesta kommun.
073-33 41 535
Sadam.klimenta@alvesta.se

Elin Pedersen, Ung I Alvesta kommun
Fabian Hallengren, Feriearbetare i Alvesta.