FritidNyheter

Fritidsgården flyttar ut verksamheten under sommaren.

Soffor, bord, spel och högtalare flyttas ut när fritidsgården tre gånger i veckan flyttar ut sin verksamhet till ett tält vid spontanidrottsplatsen. Fritidsgårdstältet fungerar som en mötesplats för både gamla och nya besökare. I samband med att fritidsgården är utomhus finns det även möjlighet att prova på basket på den ny asfalterade basketplanen, till hjälp basket coachen Musli. Vid fritidsgårdstältet finns olika sorters bollar att låna, och vatten för den som behöver få i sig vätska.

Ted Åberg som är den stabila punkten i tältet under sommaren tycker att det gått bra hittills. När vädret har varit lite sämre har det inte varit så många på besök. De dagarna det är soligt och varmare uppskattar Ted att det är ca 35-40 aktiva besökare i området som aktiverar sig med antigen fotboll eller basket. Många går förbi, och några stannar även till i tältet för att sätta sig och prata en stund.

Många i målgruppen för fritidsgården har någon form av sommarjobb, vilket gör att många inte orkar eller hinner komma till fritidsgården. Att det vissa dagar är färre besökare på fritidsgården tar Ted och de andra i personalen till sin fördel genom att kunna lära känna de som kommer lite bättre.

”Det är skönt att kunna sitta och ha ett ordentligt samtal, och lära känna personerna i lugn och ro utan att behöva springa iväg och fixa med saker hela tiden. ” – Säger Ted Åberg, Fritidsledare i Alvesta.

Att fritidsgården flyttat ut innebär inte att det inte finns saker att göra. Många som kommer till spontanidrottsplatsen gör det för att spela fotboll eller basket. De som inte är sugna på det har möjlighet att spela något av alla brädspel eller pyssla med det som finns på fritidsgården. Även grillen sätts igång, för den som blir hungrig kan köpa en hamburgare till självkostnadspris.

”Det är roligt att få vara med och skapa en mötesplats för så många. Jag hoppas det dyker upp flera nu när vädret blir lite bättre”.

Tältet håller öppet måndagar, onsdagar och fredagar mellan 15 – 21.