FritidKulturNyheter

Lek och kreativitet på sommarbokklubben skapar mod till att låna böcker på biblioteket i Alvesta

Lek och kreativitet på sommarbokklubben skapar mod till att låna böcker på biblioteket i Alvesta.

Under hela sommarlovet anordnar Alvesta bibliotek sommarbokklubben där det finns möjlighet för barn att få boktips, delta i lekar, tävlingar och sitta ner och pyssla. På biblioteket har barnen redan börjat med en skattjakt där de ska böcker som överensstämmer med lapparna de fått.

Varje måndag under sommarlovet anordnar biblioteket i Alvesta sommarbokklubben. Där får barnen möjlighet att hitta på olika aktiviteter som pyssel och tävlingar. Tillsammans delar de även med sig av boktips till varandra.

Nommi studsar glatt runt på biblioteket och hjälper barnen i dagens tävling som är en skattjakt där barnen ska hitta böcker med olika färger och saker på omslaget. Vissa böcker hittar barnen snabbt, och de gånger de behöver hjälp kan man höra hur personalen på biblioteket guidar barnen rätt genom säga varmt eller kallt beroende på om de är nära eller långt ifrån rätt bokhylla.

De har hittills hunnit ha sommarbokklubben vid sex tillfällen i Alvesta, och även vid de tillfällena har det hunnits med pyssel och boktips. Sommarbokklubben finns även på besök i Vislanda och i Moheda vid två tillfällen under sommarlovet.

Vislanda är självgående, den lokalen kan vi så bra. Men i de nya lokalerna i Moheda är vi fler och hjälps åt, då lär vi känna lokalen tillsammans, samtidigt som vi kan skapa roliga aktiviteter för barnen där.” – Säger personalen från biblioteket.

Att det är lite spring och massor av barnskratt tycker Nommi Nordlund inte är några problem, utan bara bra för biblioteket.

Barnen ska känna sig trygga och bekväma på biblioteket, vågar man komma hit så kommer man även i förlängningen även våga låna böcker. Samtidigt tillägger hon att det har varit rolig en rolig start, och hoppas på att det kommer fler kommande måndagar. ” – Nommi Nordlund,  Biblotekarie i Alvesta.

Pinnmaskinen för att tillverka egna pinns är ett populärt inslag bland barnen
Bokhögarna blev många i skattjakten, där deltagarna skulle hitta böcker med olika framsidor