FritidNyheter

Mobil fritidsledare skapar mötesplatser för barn i hela Alvesta kommun.

Genom en stående turnéplan skapar mobil fritidsledare mötesplatser för barn och unga på olika platser i Alvesta kommun. Med sig har de ett släp fullpackat med aktiviteter.

Planeringen på vilken ort i Alvesta kommun mobil fritidsledare ska vara var klar långt innan sommaren. Vid början av arbetspasset träffas de två fritidsledarna Ahmed Muse och Oday Sahli tillsammans med fyra stycken feriearbetare, som alla fått jobb via kommunen.

Till vilken ort de ska åka är redan klart sedan tidigare, men över en kopp kaffe diskuteras det vilka aktiviteter som ska plockas fram samt vilka som ansvarar för de olika aktiviteterna.

Mobil fritidsledare utgörs av tre arbetsgrupper som tillsammans gör det möjligt att ha nio veckor med aktiviteter. Mahmoud Aryf och Anab Mumin är två av feriearbetarna som fått en plats i mobil fritidsledare i denna gruppen.

Det är ett roligt jobb, nu har vi koll på alla aktiviteter som finns att plocka fram. Vi har alltid pyssel och spel framme” Anab Mumin.

Vi spelar även mycket fotboll, både barn och vi som jobbar tycker att spela i bumper-bollar är det roligaste” – flikar Mahmoud Aryf in.

Ahmed Muse som precis avslutat en kubbmatch, arbetar i vanliga fall arbetar på Vislanda skolan och på fritidsgårdarna är nöjd med tiden hittills. Likt barnen och feriearbetarna tycke även han att bumper-bollarna har varit ett bra och populärt inslag.

”Mobil fritidsledare fungerar superbra. Det är roligt att trots att man kanske planerat något, ändå kunna vara spontan i aktiviteterna och hjälpa barnen plocka fram de aktiviteterna de tycker är roligast. Sen att få höra barnen skratta är ett tecken på att det funkar” – Säger Ahmed Muse, fritidsledare

Ahmed Muse spelar Kubb mot några av deltagarna